Jótékonyság

2022.11.24. 12:07

Ha fázol, vegyél el egy kabátot! - Másokon segítenek a kerítésre akasztott ruhák

November van, csípős hideg lett és szél támadt a hét elején – elkel a nagykabát, a sál, a meleg sapka – már a hónap elején feltűntek, mostanra hosszú sorban kínálják magukat a télikabátok az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület Semmelweis utcai székházának kerítésén.

Tóth Kata

Görcz Gyula Csaba elnök a kapunál megerősíti, bárki leakaszthatja a méretben megfelelő dzsekit

Fotó: © Unger Tamás

„Ha fázol, vegyél el egy kabátot, ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet!” – hatodik éve e szerint szervezi akcióját az egyesület, csatlakozva a „szabad fogas mozgalomhoz”. Görcz Gyula Csaba elnök a kapunál megerősíti, bárki leakaszthatja a méretben megfelelő dzsekit, bélelt télikabátot a fehér fakerítésről, és szívesen fogadják az utánpótlást, a feleslegessé vált, jó állapotú, tiszta, meleg darabokat. Beljebb, az udvarban kartondobozokban sapkák, sálak, kesztyűk, nadrágok, pulóverek közül válogathatnak a rászorulók. Az épületben hétfőtől péntekig nagycsaládos tagjaik juthatnak élelmiszer-adományhoz részben a Magyar Élelmiszerbank élelmiszermentő hálózata, részben az egyik szombathelyi pékség jóvoltából. Naponta legalább hat-nyolc nagycsaládhelyzetén könnyít ez a lehetőség. A maradék sós és édes pékárut hétköznapokon 10 óra körül zacskókban a kerítésre rakják – pillanatok alatt elfogynak a csomagok az utcáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában