Központi írásbeli

2022.11.29. 07:00

Hét helyen írhatják a felvételit: december 2-áig kell beadniuk a leendő középiskolásoknak a jelentkezést

December 2-áig lehet jelentkezni a középiskolai írásbeli felvételire, tudatta az Oktatási Hivatal (OH). Az oktatas.hu oldalon elérhető a program, amelynek segítségével a leendő középiskolások és szüleik kereshetnek a középfokú iskolák által meghirdetett tanulmányi területek között.

Vas Népe

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium is központi írásbeli felvételit kér

Forrás: Cseh Gábor

A középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen osztályokat indítanak a 2023/2024- es tanévben, és megjelölték azt is, milyen felvételi eljárásban veszik fel a jelentkezőket. Az országban az intézmények 48 százaléka – 541 középiskola – jelezte, hogy a hozzájuk jelentkező tanulóktól azt várják, hogy előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken. Vas megyében vizsgaszervező intézmény Szombathelyen a Nagy Lajos Gimnázium, a Kanizsai Dorottya Gimnázium, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium és a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum; Sárváron a Vas Megyei SZC Sárvári Tinódi Gimnáziuma, Celldömölkön a Berzsenyi Dániel Gimnázium, Kőszegen a Jurisich Miklós Gimnázium. Az OH honlapján az írásbeli vizsgahelyszín-kereső modulban elérhetők az adataik. Ha egy tanuló februárban ezek valamelyikére beadja felvételi jelentkezését, mindenképpen részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon. A jelentkezést december 2-áig ahhoz a vizsgaszervező középiskolához kell beadni, amelyben a felvételiző a vizsgáit meg kívánja írni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában