Bejegyzés

2022.11.08. 13:35

Hiányzó árstopos termékek: Vas megyében fokozottabb ellenőrzésre számíthatnak a multinacionális élelmiszerláncok

Ezentúl az eddiginél is fokozottabban ellenőrzik Vas megyében, hogy a multinacionális élelmiszerláncok polcain van-e elegendő árstopos liszt, cukor, tej és csirkehús, tartják-e a hatósági árat, és kellően tájékoztatják-e a vásárlókat: ezt sikerült elérnem a hatóságnál, a nagyobb odafigyelésről az államtitkár tájékoztatott - közölte kedden közösségi oldalán dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője.

Tömböly Ágnes

Forrás: MW archív

Mint arról korábban beszámoltunk: az illetékes hatósághoz fordult dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, miután többen jelezték számára: a multinacionális élelmiszerhálózatok szombathelyi üzleteiben nem kaphatók, vagy csak nehezen érhetők el az árstopos termékek. A parlamenti képviselő kedden közösségi oldalán számolt be az újabb fejleményekről. 

Azt írta: "Ezentúl az eddiginél is fokozottabban ellenőrzik Vas megyében, hogy a multinacionális élelmiszerláncok polcain van-e elegendő árstopos liszt, cukor, tej és csirkehús, tartják-e a hatósági árat, és kellően tájékoztatják-e a vásárlókat - ezt sikerült elérnem a hatóságnál, a nagyobb odafigyelésről az államtitkár tájékoztatott". 

Hende Csaba hangsúlyozta azt is: "Szükség volt a közbelépésemre, hiszen bár eddig is vizsgálódtak a kormányhivatal illetékesei, az esetek közel felében tapasztaltak jogsértést. A kormányzat okkal döntött arról, hogy árstopokkal védi a családokat, a segítségnek célba kell érnie".

A politikus megosztotta dr. Salgó László Péter, az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkárának levelét is, amiből kiderült: február 1. óta a kormányhivatalok 3223 üzletet ellenőriztek, azok 16 százalékában, azaz 526 boltban tapasztaltak jogsértést. Fogyasztóvédelmi bírságot 451 esetben szabtak ki 66 millió 145 ezer forint értékben.

Megtudtuk azt is: a Vas Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztálya folyamatosan ellenőrzi a vállalkozásokat. Megyénkben 39 esetben tapasztaltak jogsértést, ami miatt összesen 8,8 millió forint bírságot kellett fizetniük az érintetteknek. 

Dr. Salgó László Péter levelében arra is kitért: Hende Csaba észrevételeit továbbították a Vas Megyei Kormányhivatal felé annak érdekében, hogy Szombathelyen és környékén fokozottabban ellenőrizzék a multinacionális élelmiszerláncokat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában