Szavalóverseny

2022.11.18. 12:59

Százharmincnyolc alsó tagozatos szavalt Körmenden - fotók

A körmendi Faludi Ferenc Könyvtár a Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer támogatásával Mesélő könyvtár címmel hirdetett szavalóversenyt a könyvtár fennállásának 70. évfordulója alkalmából.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A szavalóversenyre a körmendi járás alsó tagozatos tanulói jelentkezhettek. A koronavírus miatt több éven keresztül online formában tartották meg a versmondó versenyt, most újra élőben várták a tanulókat. A megmérettetés népszerűségét mutatja, hogy ebben az évben összesen 138 tanuló jelentkezett egy szabadon választott verssel. 

A sok résztvevő miatt a versenyt korcsoportos bontásban, három helyszínen rendezték meg: a Faludi Ferenc Könyvtár földszintjén és első emeletén, valamint a Körmendi Kulturális Központ nagytermében.

A versek kiválasztásánál népszerűek voltak Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Móra Ferenc, Mentovics Éva, Nemes-Nagy Ágnes, Szabó T. Anna, József Attila, Osváth Erzsébet és Laczkfi János költeményei.

Végül minden diák jutalomban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában