Mindenki karácsonya

2022.12.20. 15:40

A jászol hozta össze őket - A karitász karácsonyi ünnepén mindenkit megebédeltettek - fotók, videó

Legalább hétszáz ember gyűlt össze a Székesegyházban Szombathelyi Egyházmegyei Karitász „Mindenki karácsonya” rendezvényén.

Merklin Tímea

Forrás: Szendi Péter

Az ünnepségen az Ébren Álmodók Együttes adott műsort, Sámson Dóra furulyázott, a körmendi Boldog Batthyány Strattman László Katolikus Általános Iskola tanulói adták elő a „Szép Tündérország támad fel szívemben” kezdetű pásztorjátékot. Fellépett az iskolások kórusa, a zalavári cigány gyerekek karácsonyi dalokat énekeltek.  

Dr. Székely János megyés püspök szeretet-történeteket hozott, az egyik egy szegény emberről szólt, aki kenyeret lopott, és megcsípték. Bíróság elé állították, a bíró azt mondta, lopni nem szabad, ki kell fizetni. A zsebébe nyúlt, és kifizette. Majd körbejárt a kalapjával az esküdteknél, és mindnek ki kellett fizetni a kenyér árát egy olyan városban, ahol egy bácsi nincstelen, és lopni kényszerül. Az összegyűlt pénzt a bíró az öregnek adta. A megyés püspök azt fűzte a példázathoz, hogy a mai világunkban, ahol hat másodpercenként meghal egy gyermek (főleg Afrikában), szintén körbe lehetne menni egy kalappal, és mindenkitől beszedni ezért a büntetést.  

Tuczainé Régvári Marietta a rendezvényen úgy fogalmazott: a betlehemi jászol hozta össze a jelenlévőket, nagyon fontos az az összefogás, amelynek köszönhetően ez létrejött, kiemelte Dr. Kondor János, a Szombathelyi Egyházmegyéért Alapítvány kuratóriuma elnökének szerepét. Köszönetet mondott a támogatóknak, a szemenyei csárdának, a Simonka családnak, a zalalövői Kövesi családnak, a nagykanizsai Horváth Györgynek, a szombathelyi Bereczky Lászlónak, a Takács Balázs és Mándli Péter vezette cégeknek, Hubay Gábornak és munkatársainak, a Bosits András képviselte vadásztársaságnak, amely száz kilogramm vadhúst, és a sütőipari cégnek, amely ötven kiló szeletelt kenyeret adott a nehéz sorsú emberek közös ebédjéhez, amelyet a Püspöki Palotában és a székesegyház előtti téren felállított sátorban tálaltak a résztvevőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában