A Haza és Észak-Vas megye szolgálata

2022.12.01. 17:59

A köztársasági elnök aláírta Ágh Péter államtitkári kinevezését

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: MW

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, gazdasági fórumot tartott a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, amelyen Lázár János építési és beruházási miniszter bejelentette: tárcájában államtitkári pozícióval bízta meg Ágh Pétert, Észak-Vas megye országgyűlési képviselőjét.  

A Magyar Közlöny szerda este 11 óra után megjelent friss számából kiderül: Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára december 1-jei hatállyal adta meg Novák Katalin köztársasági elnök a kinevezést Ágh Péternek. Lázár János korábban azt nyilatkozta: „ő dolga lesz, hogy a tárca társadalmi koordinációját elvégezze, azaz a tárcánál zajló fejlesztések, beruházások a közösség és a társadalom számára érthetőek, elfogadhatóak, kitárgyaltak és megbeszéltek legyenek.” Ennek alapján a vasi képviselő fogja vezetni az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkárságot. Ágh Péter lapuknak elmondta, hogy a felkérést megtiszteltetésnek tartja, a bizalmat munkával igyekszik meghálálni, és továbbra is fő célja a haza és Észak-Vas megye szolgálata. Az új államtitkár eskütétele később várható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában