Hagyomány

2022.12.21. 13:00

A tehetségüket adták ajándékba – Vépen a Hatos-iskola karácsonyi ünnepségén jártunk - fotók

Hagyomány a Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI-ban, hogy a gyermekek ajándékot nyújtanak át az ünnep előtt – ezúttal egy általuk előadott színdarabnak tapsolhattak a nézők.

Tóth Kata

Forrás: Szendi Péter

A szülőket, nagyszülőket, kollégáit, az iskola diákjait és a vendégeket Molnár Krisztina igazgató köszöntötte. – Azt mondják, a szeretet a béke és a család ünnepe. Csak rajtunk múlik, hogy így legyen. Nincs az a drága ajándék, ami pótolná a hétköznapok szeretetét, ami feledtetné az emberi kapcsolatok hiányát. A gyertya fénye sem segít látni, ha elfordítod a tekinteted, s a csillagszóró is csak a fát díszíti. A plafonig érő fa sem hozza közelebb a távollevőket, és a maci a fa alatt csak akkor lesz boldog, ha a kisfiú holnap is mosolyogni fog. Ha a karácsony nincs a szívedben, a fa alatt nem találod meg – mondta. Mielőtt a színdarab elkezdődött, arról beszélt: a diákok a tehetségüket adják ajándékba, azt, amivel csodálatosan tudják kifejezni önmagukat és úgy, ahogy talán a szüleik nem is ismerik őket.

Jókai Mór megható karácsonyi története, a Melyiket a kilenc közül című novella adta a színdarab alapját. A mozgalmas, cselekményes darabban az énekkaros tanulók szerepeltek még. Dalokat, verseket, elgondolkodtató, szívhez szóló mondatokat is hallhattunk a diákoktól. Felkészítő pedagógusaik Iván Csilla és Bodáné Szabó Andrea voltak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában