Az év utolsó napja

2022.12.29. 20:15

A vasi állatvédők ügyeletet tartanak, tanácsot is adnak kutyatartóknak szilveszterre

Összefoglalónkban a kutyás gazdák segítségére sietünk: tanácsokat adunk, hogyan készüljenek fel a szilveszterre.

Polgár Patrícia

Forrás: Shutterstock

Vértesi Andrea, az Állatvédők Vasi Egyesületének elnöke azt tanácsolja, hogy a gazdák lehetőleg zárt helyen tartsák kutyáikat szilveszterkor, még akkor is, ha nem félős, kinti kutyáról van szó – sosem lehet tudni, hogy az erős hang- és fényhatások mikor mit hoznak ki belőlük. Az esti sétáltatáskor figyeljünk, hogy helyesen állítsuk be a nyakörvet és a kutya ne tudjon abból kibújni. 

Azok a kutyák, amelyeknek ez az első szilveszterük, külön odafigyelést igényelnek, még nem tudni, mennyire félnek. Szilveszter előtt a gazdák győződjenek meg arról, hogy a mikrochip regisztrációs adatai megfelelnek-e a valóságnak. Az állatvédők várják azon önkéntesek jelentkezését, akik a talált kutyákat, ha kell, ideiglenesen be tudják fogadni, hiszen a szombathelyi állatmenhelyek szinte teljesen megteltek. A megye állatvédő szervezetei összehangolt ügyeletet tartanak az óév utolsó és az új év első napján. Az Állatvédők Vasi Egyesületének tagjai 31-én reggeltől hívhatók, a telefonos elérhetőségeket az egyesület a Facebook-oldalán teszi közzé.

 A Fekete István Állatvédő Egyesület szintén ügyeletet tart 31-én reggeltől. A Gencsapátiban működő Parányi Állatvédő Civil Szervezet nagyjából 12 órás szilveszteri ügyeletet tart január 1-jén 5 órától Gencsapátiban és környékén. Az állatvédők és önkéntes segítőik a megye több pontján rendelkeznek chipolvasóval, illetve négy, a megyében működő Mol-töltőállomáson (Kőszegen a Petőfi Sándor téren; Szombathelyen a Zanati úti II-es számú benzinkúton; Celldömölkön az Ostffy téren és Körmenden a Rákóczi Ferenc úton) is lehetőség van azok leolvasására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában