Országos akció

2022.12.16. 15:35

Egyszülős családok kaptak karácsonyi ajándékot a Weöres Sándor Színházban - fotók

A szombathelyi Weöres Sándor Színház is csatlakozott az Egyszülős Központ országos akciójához, pénteken szombathelyi egyszülős családok vehetettek át ajándékcsomagot a színház ünnepi díszbe öltöztetett aulájában.

Vas Népe

Forrás: Cseh Gábor

Karácsony közeledtével – támogatói felajánlásoknak köszönhetően – 200 vidéki és 200 budapesti egyszülős családot lepett meg az Egyszülős Központ. A megyeszékhelyek színházainak segítségét kérték ahhoz, hogy a vidéken élő családokhoz is el tudják juttatni a csomagokat. Országos összefogás alakult ki a színházak részéről, melyhez a Weöres Sándor Színház is csatlakozott. Ádvent utolsó hétvégéjének küszöbén nyolc szombathelyi egyszülős család kapott a színházi karácsonyfa alól 40 ezer forint értékű háztartási cikkeket tartalmazó ajándékcsomagot. Szabó Tibor igazgató köszöntötte a karácsonyi díszbe öltöztetett aulában a megjelent édesanyákat és kívánt sok erőt, egészséget és kellemes ünnepeket a társulat nevében az ajándékozás után.

Az Egyszülős Központról
A budapesti Egyszülős Központ 2018. májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt több mint négy évben a központ több mint 70-féle szolgáltatásával több mint 27 000 egyszülős családot ért el. Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma körülbelül 300 000.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában