Gyász

2022.12.06. 17:47

Elhunyt Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember

December 4-én vasárnap este otthonában, nyugodtan, megbékélt lélekkel elaludt.

vaol.hu

Forrás: boon.hu

A 94. éves korában elhunyt, a bükki füvesemberként ismert Szabó Gyuri bácsitól lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa Pál apostol 2. leveléből idézve búcsúzik közösségi oldalán: „Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam...” 

Így folytatja: "Szomorú feladatom, hogy tudassam a világgal, hogy édesapám - a világ számára Gyuri bácsi - eltávozott közülünk az angyalok világába. December 4-én vasárnap este otthonában, nyugodtan, megbékélt lélekkel elaludt. Mellette voltam, fogtam a kezét. Kérte, vigyem haza. Mondtam, indulunk, amikor készen vagy. Hat óra után nem sokkal későbbre készült el."  

"Amit tudok, tőle tanultam. Nemcsak a gyógynövényeket: azt is, hogy kell kanállal enni és felvenni a cipőmet. Apának is olyan volt, mint füvesembernek: türelmes, nagylelkű, segítőkész, melegszívű és határozott. Hiányát semmi nem fogja pótolni, sem az én, sem az önök életében. Szelleme, tanításai, tudása viszont örökké fognak élni, amíg emlékezünk rá  ─ és még annál is tovább. Kérem, őrizzék meg őt jó emlékezetükben."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában