TOP Plusz pályázat

2022.12.03. 11:54

Energetikai korszerűsítés: a kőszegi Balog-iskola a projekt egyik kedvezményezettje

Harminc éve épült a Kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskola sportcsarnoka – egy sikeres TOP Plusz pályázat nyomán most lehetőség van az energetikai felújítására, jelentették be egy pénteki sajtótájékoztatón.

Tóth Kata

Forrás: Ohr Tibor

A beruházás során az A épületrészben szigetelik a padlásfödémet, nyílászárókat cserélnek, napelemet telepítenek a meglévő tetőszerkezetre, automatizálják a világítási rendszert. A C-épületrészben – a tornacsarnokban – egyebek mellett homlokzati szigetelés, a padlásfödém hőszigetelése, nyílászárócsere, a világítási rendszer automatizálása valósul meg. Mindkét részben további gépészeti és elektromos korszerűsítések várhatók. A projekt a gyermekek és az iskolában dolgozók munka- és tanulási körülményeinek javítását, a CO2-kibocsátás csökkentését célozza. Jelentős költségmegtakarítást eredményez és optimalizálja a fenntartási költségeket.

Harminc éve adták át a Balog-iskola sportcsarnokát. Ráfér már a felújítás – fogalmazta meg Nemesné Erdősi Tímea igazgató, és megköszönte a segítséget Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, a városnak és a tankerületnek. 

Forrás: Ohr Tibor

Kőszeget leginkább a műemlékei révén ismerik, de egyre jobban beépül a köztudatba iskolavárosi jellege is. Erőfeszítéseink egyik kiemelt célja, hogy megtartsuk ezt az iskolavárosi rangot – említette a beruházás kapcsán Básthy Béla polgármester, majd utalt az intézmény környékén már megvalósult fejlesztésekre: a parkolóépítésre, a város európai kapcsolatait bemutató park kialakítására, a szomszédos óvoda előtti faültetésre.

Jelentős előrelépésnek nevezte a beruházást Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója, megköszönve az együttgondolkodást. Megemlítette még, hogy a központ már tavaly márciusra elkészíttetett egy komplex energetikai tanulmányt, amit megosztott az önkormányzattal is. Mint mondta, bízik abban, hogy a mostani példán más kőszegi iskolákkal is haladhatnak tovább.

Nyolc évig az iskola diákja volt Fekete-Pataki Edit önkormányzati képviselő, aki elmondta, külön öröm számára a körzetében megvalósuló újabb korszerűsítés.

Szép karácsonyi ajándék Kőszegnek a fejlesztés – fogalmazott Ágh Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, és felidézte: évről évre akár hazai, akár uniós forrásból iskolák, óvodák felújítására adódott lehetőség a városban. A Balog-iskolán kívül a Bersek József Általános Iskola energetikai korszerűsítésére is lehetőséget ad a páyázaton elnyert, összesen több mint 440 millió forint. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában