Karácsonyváró foglalkozást is tartottak

2022.12.14. 16:34

Karácsonyi műsor, bazár, kiállítások Magyarszecsődön - fotók

Mozgalmas és változatos programot szervezett a település önkormányzata az ünnepi várakozás jegyében. Kultúrműsorral, kiállításokkal és bemutatóval várták a falubelieket a közösségi házban. A légi eszközök felderítéséről és az információk továbbításáról Pölczmann György tartott érdekes előadást.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Károlyi Gyula polgármester köszöntője után Török-Zselenszky Tamás gitáros, dalszerző énekelt karácsonyi dalokat. A "Gójóstól" Baráti Társaság színjátszó csoportja Székesfehérvárról érkezett alkalomhoz illő műsorral. Két kiállítást is nyitottak az adventi programon: Szendi Péter fotóriporter Magyarszecsődről készült képeit láthatta a nagyközönség, emellett Pölczmann György nyugalmazott mérnök alezredes tartott rádiótechnikai bemutatót a molnaszecsődi lokátoros rádiótechnikai századra emlékezve. Olyan berendezésekkel, eszközökkel ismerkedhettek meg az érdeklődők, amelyeket a légi eszközök felderítésre és az ezekből kinyert információk feldolgozásra, illetve továbbítására használtak a katonai egységek 1955 és 1999 között. Az előadó a radar működéséről is beszélt, emellett mérőműszereket, maketteket, korabeli egyenruhákat és használtai tárgyakat - például kimenő táskát -, sőt egy régi, de működő telefont is bemutatott a kiállításon, amely a következő hetekben még biztosan látható lesz Magyarszecsődön. 

Az adventi rendezvény ideje alatt a helyi könyvtárban karácsonyváró foglalkozást tartottak a gyerekeknek, a Kulturális és Faluszépítő Egyesület pedig kinyitotta az adventi bazárt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában