A város díszpolgára a zenekarát is elhozta

2022.12.19. 18:43

Rendhagyó irodalomórán vehettek részt két sárvári iskola tanulói - fotók, videó

Rendhagyó irodalomórán vehettek részt hétfőn két sárvári általános iskola tanulói a százéves Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében.

Polgár Patrícia

Fotó: © Unger Tamás

Az iskola egykori diákja, Rozmán Lajos klarinétos, Sárvár díszpolgára ezúttal Metrum Ensemble nevű zenekarával és a Forte Társulat színészeivel tért vissza, és vitte a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola és a Nádasdy Tamás Általános Iskola tanulói elé Arany János költeményeit. A művészek különleges, zenés, táncos interpretációjában A walesi bárdok, a Tengerihántás, a Toldi két éneke és a Tetemre hívás sorai elevenedtek meg. 

Németh Ernő, a Gárdonyi-iskola igazgatója meleg szavakkal köszöntötte egykori diákjukat. Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója felidézte azt a beszélgetést, amelyben Rozmán Lajos felvetette: szeretne egyszer egy művészeti produkciót a szülővárosában bemutatni – ez a vágya most valóra vált. A művész elmondta: előadásukban azt vizsgálják, hogy a mai embereknek oly távolinak tűnő korokban íródott alkotások a zene hatására képesek-e megelevenedni és könnyen befogadhatóvá válni. 

– A Forte Társulat a prózai és drámai szöveg mellett erőteljesen használja a fizikai mozgást, mert hisszük: a fizikalitás sokszor megsegíti az adott drámai anyag értelmezését – fejtette ki a társulat vezetője, az előadás rendezője, Horváth Csaba (aki egyébként a szombathelyi Weöres Sándor Színház művészeti tanácsának is tagja). Az előadást kedden a celldömölki általános és középiskolás diákok láthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában