Balesetben sérült meg

2022.12.22. 10:42

Újra járható a sárvári Rába-híd - Karácsony előtt végeztek a helyreállítással

vaol.hu

Forrás: Facebook/Sárvár Lendületben

A Sárvár Lendületben közösségi oldal osztotta meg, hogy ismét megnyílt a forgalom előtt a sárvári Rába-híd. Ahogy korábban beszámoltunk róla, idén júliusban történt súlyos közlekedési baleset a hídon, amely során a megcsúszott személyautó az egyik pillérnek ütközött komoly károkat okozva. A forgalmaz ezután egy sávra korlátozták, a helyreállítási munkálatok pedig októberben el is kezdődtek. A híd felújítása még karácsony előtt elkészült, és mindkét sávban elindulhatott a forgalom, megszűnt a félpályás korlátozás. 

Forrás: Facebook/Sárvár Lendületben

A baleset miatt megsérült oszlop megerősítését négy, egyenként 8-8,5 méter hosszú, 3 centiméter átmérőjű acélfeszítőrúddal végezték el, ezeket a sérült oszlop négy sarkához felülről fűzték be. A minőségi előírások miatt az acélrudakat Lengyelországban gyártották, és Németországban galvanizálták. A betonfelületek, a sérült korlát és a sóbevonat javítása is elkészült. A hídon a legutóbbi forgalomszámlálási adatok alapján több mint 10 ezer jármű halad át naponta, ezért már nagyon várták a sárváriak és a hídon közlekedők a műtárgy felújítását, és mindkét forgalmi sáv megnyitását.

Forrás: Facebook/Sárvár Lendületben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában