Nyílt nap extrákkal

2023.01.19. 14:44

Túszmentés a PTE ETK nyílt napján - Látványos bemutatót tartott a Magyar Honvédség - videó, fotók

Nyílt napot tartott csütörtökön szombathelyi képzési központjában a PTE Egészségtudományi Kara. A tájékoztatókat követően katonai dinamikus bemutatót tartott a Magyar Honvédség Szombathelyi Toborzóirodája és a 83-as Területvédelmi Zászlóalj. Magyar Honvédség Egészségügyi Központja idén első alkalommal képviseltette magát a kiállítók között.

Polgár Patrícia

Fotó: © Unger Tamás

A nyílt nap első részében Karamánné dr. habil. Pakai Annamária, a Szombathelyi Képzési Központ képzési igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Az intézmény stratégiai partnerei nevében Altmajer Beáta, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház ápolási igazgatója, valamint Király Gábor, 108-szoros válogatott labdarúgó kapus, a Király SE elnöke ismertették a létesítmények által kínált gyakorlati lehetőségeket.

A későbbiekben a leendő tanulók hallhattak még a képzési központ nyújtotta képzési portfólióról, a felvételi eljárásról és az egyetem által nyújtott juttatásokról. A tájékoztatókat követően egy új fitneszpark alapkőletételére invitálták a nyílt nap résztvevőit az intézmény udvarára, ahol az ünnepélyes ceremóniát hamar fegyverek ropogása szakította meg – ijedtségre azonban nem volt ok, a Magyar Honvédség katonái tartottak látványos és dinamikus túszmentésnek álcázott bemutatót az egészségügyi képzések iránt érdeklődőknek, akik láthatták, milyen módon látják el bajtárasaikat a honvédek a csatatéren, valamin megtekintették az udvaron kiállított, különleges katonai mentőautókat is.

Ahogyan a honvéd egészségügyi központ, úgy helyi és megyei intézmények, cégek képviselői fogadták a diákok és hozzátartozóik érdeklődését, kérdéseit. A további tájékoztató előadások mellett az ápoló, gyógytornász, mentőtiszt, szülésznő és védőnő alapképzéseket ismerhették meg interaktív, gyakorlati bemutatók formájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában