Kijáró

2023.01.10. 15:13

Síelés helyett kerékpároznak

Burgenlandban több sípályán – hó hiányában – nem lehet síelni, élvezni a téi sportokat. Sokan emiatt a téli időszaban inkább túráznak, vagy éppen kerékpároznak.

vaol.hu

Egy hegyi kerékpáros a Gewrittensteinen

Fotó: burgenland.orf.at

Minapi hír volt, hogy bezárt a Bakonyban lévő eplényi sípálya. A meleg időjárás miatt hóagyúval sem lehetett biztosítani a sportoláshoz szükséges hómennyiséget. Az időjárás furcsaságait mutatja az is, hogy Burgenlandban, az Alpok magasabban fekvő területein is küzdenek a hó hiányával. Egyes részeken idén egyetlen centiméter sem esett.

A tartomány legmagasabb hegyének számító Gewrittenstein kerékpáros és túraútvonalain nemcsak karácsonykor, hanem egy átlagos hétköznap is nagy volt a forgalom. Bár, a síeléshez egyáltalán nem, a kerekezéshez ideálisak voltak a feltételek. - Remek az idő, sokat süt a nap – összegzett Hannes Schwahofer, a Burgenland Trails projektvezetője. – Amíg nem fagy be teljesen a talaj, addig kint lehet lenni a terepen. Az előrejelzések azt mutatják, a közeljövőben sem várható jelentős lehűlés.

A burgenlandi pályát tavaly tavasszal adták át. A mountain bike-ösvényei a háromszáz négyzetkilométernyi területen találhatók, és mintegy 40 kilométer hosszúak. Edzettségi és ügyességi szinttől függően többfelé nehézségű pálya választható. Az üzemeltetők kiemelték, a kialakításkor egyetlen fát sem döntöttek ki, illetve nem mozgatta meg nagy mennyiségű földet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában