Együttműködés

2023.01.23. 13:34

Szentgotthárdi megállapodás: megnyitják a régi átjárókat

Együttműködési megállapodást kötött a Nagyboldogasszony Plébánia és a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal. A szerződés a ciszter örökség széles körben történő megismertetését és bemutatását célozza meg a barokk templom és az egykori ciszter kolostorépület (ma: Önkormányzati Hivatal) összenyitásával.

Tóth Judit

Forrás: VN

Az önkormányzati hivatal polgármesteri tárgyalójában, Huszár Gábor polgármester jelenlétében írta alá az együttműködési megállapodást Bodorkós Imre plébános és dr. Dancsecs Zsolt jegyző.

-A régi átjárók megnyitásával újabb szakaszába léphet az egykori ciszter kolostorépület, valamint a barokk templom turisztikai és kulturális hasznosítása, hiszen a hivatalban található kiállítások, közösségi terek és a templom művészeti kincsei oly módon is megtekinthetők lesznek, hogy a látogatóknak nem kell kilépnünk az épületegyüttesből – hangsúlyozták az aláíráskor az együttműködő felek, akik elkötelezettek abban, hogy a város gazdag történelmi múltját, a ciszter örökséget meg kell őrizni az utókornak, és arra kell törekedni, hogy minél több érdeklődő láthassa Szentgotthárd értékeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában