Előzetes jelentkezés szükséges

2023.01.26. 15:55

Túrák az Őrségben - Előbb a szerek világát mutatják be, majd Hármashatár túra következik

A következő napokban két túrát is tartanak az Őrségben. Előbb a szerek világát mutatják be, majd Hármashatár túra következik.

Horváth László

Forrás: Szendi Péter

- Nemzeti parkként a természeti értékek megóvása mellett ökoturizmussal is foglalkozunk – tájékoztatott Kovács-Mesterházy Viktória, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság környezeti nevelési és ökoturisztikai osztályvezetője. – Ennek jegyében rendszeresen szervezünk túrákat. Január 28-án az érdeklődőket egy őriszentpéteri felfedezőtúrára várjuk, amelynek során a szerek világába nyerhetnek betekintést a résztvevők. Az útvonal hossza nyolc kilométer, a táv könnyen, kb. három óra teljesíthető, a családokat is szívesen várjuk. 

A február negyediki, Hármashatár túra már komolyabbnak ígérkezik, itt lesz egy nagyobb szintemelkedés. A táv tizenkét kilométer, és úgy négy-öt órásra tervezzük. A falu központjából a Hampó-völgyön át a szlovén-osztrák-magyar határ találkozási pontjára emelt Hármashatár kőhöz túrázunk. A követ 1922-ben a trianoni szerződés után állították. A hármashatárról Ausztria felé vesszük az irányt, majd a zöld jelzést követve hagyjuk el az államhatárt, és a János-hegyet érintve indulunk vissza kiindulási pontunk felé.

Kiinduló- és végpont: Felsőszölnök, Keresztelő Szent János templom melletti parkoló A túrákra előzetes jelentkezés szükséges, amelyet a [email protected] email-címen, illetve 30/520-2435 telefonszámon lehet megtenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában