Fejlesztés

2023.01.19. 15:53

Útkereszteződések újulnak meg és új körforgalmak épülnek Szombathelyen

Mintegy 461 millió forintból útkereszteződések újulnak meg, körforgalmak épülnek a városban – jelentette be sajtótájékoztatón dr. Nemény András polgármester csütörtökön. A beruházást a korábban megfinanszírozott fejlesztések maradványösszegeiből fedezik.

VN

Illusztráció

Forrás: VN/archív

Fotó: Szabó Imre

- Mivel ezek fejlesztésekből visszakapott pénzek, így csakis fejlesztésre legyenek elköltve – fogalmazott a csütörtöki sajtótájékoztatón a polgármester. A fejlesztés több útszakaszt is érint: a Hunyadi és a Szent Gellért utca körforgalma 25, a Brenner Tóbiás és a Körmendi út körforgalma 21, a Vörösmarty, Szent Márton, Hunyadi kereszteződése 150 millió forintból újul meg. A Markusovszky és Sugár út körforgalmának kiépítése 80, míg a Jégpince utca, Gagarin út, Bartók Béla körút kereszteződésébe tervezett körforgalom kiépítése 185 millió forintba kerül.  

Mint ismeretes, a megemelkedett költségek miatt több uniós projekt – köztük a vasárcsarnok, az új bölcsőde és több energetikai fejlesztés – befejezéséhez saját költségvetéséből járult hozzá az önkormányzat. Az összegeket később többletforrásként visszakapta a kormánytól, ahogy a más uniós projektekre elnyert, de fel nem használt pénzeket is kiutalta az állam a városnak.  Így jutott korábban a zanati kerékpárút építésére 96, a Szent István utcai Gyöngyös-híd felújítására pedig 206 milliót forint.  

Egy szabadfelhasználású pénzforráshoz jutott Szombathely. Ez ebben az értelemben már saját forrás, de ehhez nyilván kellett a kormány döntése – kommentálta a bejelentést dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője. Majd így folytatta: - Ebben a nehéz helyzetben ez igen derék dolog a kormány részéről. Az elmúlt hetekben érkezett támogatásokhoz hasonlóan ez is bizonyítja: Szombathely nem mostohagyerek, a szombathelyieket nem bünteti a kormány. Az pedig külön örvendetes, hogy rossz állapotban lévő csomópontok újulnak meg. Sok még a teendő, de minden pozitív lépésnek örülök – innen nézve majdnem mindegy, hogy kormányzati, városi, vagy kormányzatiból lett városi pénzről van szó.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában