MCC

2023.01.04. 16:50

Visszakapja régi fényét az egykori leánykollégium épülete Szombathelyen

Visszakapja régi fényét az egykori leánykollégium épülete a Petőfi Sándor utcában. A létesítmény ad majd otthont a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány tehetséggondozási és oktatási központjának.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Ahogy azt lapunk is megírta, 2021 októberében dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Orbán Balázs, az MMC kurató­rium elnöke és Retteginé Böröcz Katalin, a szombathelyi központ vezetője közös bejárással egybekötött sajtótájékoztatón jelentette be: a Petőfi Sándor utcában több mint egy évtizede üresen álló kollégiumépület lesz az otthonuk. A statikai állapotfelmérés már elkészült, hamarosan megkezdődik a tervezési közbeszerzés kiírása, és néhány éven belül elkészül az épület teljes felújítása. 

Most a magyarepeitok.hu. oldal arról számolt be, hogy az MCC célja a helyi védelem alatt álló épület teljes megújítása: helyreállítják a szecessziós homlokzati architektúrát, a belső térszervezést, és egy impozáns belső kertet alakítanak ki.  

A generáltervezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás 2022 nyarán lezárult. A nyertes B5 Építésziroda Kft. jelenleg dolgozik az építési engedélyes terveken, ez várhatóan 2023 elején készül el, a közbeszerzési eljárás nyáron kezdődhet meg. 

A szakemberek előzetes becslései szerint a teljes rekonstrukció 14-16 hónapot vesz igénybe, így a megújult épület átadása legkorábban 2025 januárjában várható. Az épület 2007-ig a Teleki Blanka Szakképző Iskola kollégiuma volt. Az önkormányzat többször megpróbálta eladni a több mint 1300 négyzetméteres ingatlant, végül 2016-ban állami tulajdonba került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában