Kutyával is keresték

2023.02.21. 17:38

Dráma Burgenlandban – Ötéves kisfiú tűnt el, majd vesztette életét egy óvodai kiránduláson a magyar határ közelében

Szörnyű halálos baleset történt hétfőn Nagymartonban (Mattersburg). Egy ötéves kisfiú az óvodai kiránduláson eltűnt. Nem sokkal ezután a gyermeket egy kerti tóban találták meg.

Horváth László

Fotó: vaol.hu

Az Állami Rendőr-főkapitányság szerint a óvónők 11 óra 45 perc körül vették észre, hogy eltűnt a kisfiú.  Ekkor azonnal értesítették a rendőrséget, akik hét járőrrel, egy szolgálati kutyával és két drónnal megkezdték a keresést. 13 óra 15 perc körül egy lakos találta meg a gyermeket a privát tópban. Az elsősegélynyújtók és a mentők csapata megkezdte az újraélesztést. A fiút a bécsújhelyi (Wiener Neustadt) kórházba szállították, ahol később meghalt. 

Azt, hogy mi történt pontosan, a jelenleg is zajló nyomozás során derítik ki. - Sok még a nyitott kérdés – mondta Helmut Marban rendőrségi szóvivő. Tragikus esemény volt, amely természetesen minden rendőri figyelmet igényelt. A nyomozást az Kismartoni Ügyészséggel egyeztetve folytatják le. 

 Az óvodákért felelős regionális tanácsos, Daniela Winkler (SPÖ) hivatalából elhangzott, hogy az óvodafelügyelő már Nagymartonban tartózkodik, és szintén vizsgálja az ügyet. A város polgármestere, Claudia Schlager (SPÖ) tragikus esetről beszélt, és legmélyebb együttérzését fejezte ki a szülőknek és a családnak. A városi tanács felajánlja nekik a szükséges támogatást.  

 Claudia  Schlager szerint az óvodásokról, szüleikről és a pedagógusokról krízisbeavatkozó csoport gondoskodik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában