Pályázat és kiállítás

2023.02.11. 13:20

Máskép(p) a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban – Tér, utca, park és közösség

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár együttműködő partnereivel megtartotta Máskép(p) címmel meghirdetett helytörténeti fotó- és filmpályázatának díjátadóját. A pályamunkákból kiállítást is rendeztek.

Ölbei Lívia

Forrás: Horváth Gergő

A BDK, a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület 2022-ben – immár negyedik alkalommal – hirdette meg Máskép(p) címmel Vas megyei helytörténeti fotó- és filmpályázatát általános és középiskolás, valamint felsőoktatásban tanuló diákok részére. Az utolsó pályázati kiírástól (2020) eltelt két év meglehetősen „speciális” volt a járványhelyzet miatt. Jelentős változásokat hozott az online oktatással, a személyes találkozások korlátozásával, a barátságok, napi kapcsolatok internetre költözésével. 

Forrás: Horváth Gergő

Ugyanakkor az elmúlt időszak rámutatott, mekkora szerepe van hétköznapjainkban a közösségi élményeknek, a személyes érintkezéseknek. A mostani pályázatban azt kérték, hogy fotó vagy film segítségével a pályázók mutassák be, mely Vas megyei helyszínek jelentik nekik a közösség élményét, melyik az az épület, tér, utca, park, liget, sportlétesítmény, közintézmény, ahol igazán önmaguk lehetnek, ahol találkoznak barátaikkal, diáktársaikkal. Vagy melyek azok a rendezvények, programok, ahová közösen járnak. A diákok készíthettek fényképet vagy kisjátékfilmet, etűdöt. A decemberben zárult pályázatra 13 film és 36 fotó érkezett. Az alkotásokat szakmai zsűri értékelte.

A pályamunkákból nyílt kiállítás március 3-áig látható a BDK-ban.

A film kategória nyertesei a Máskép(p) pályázaton

Különdíj - Speciális Filmes Csoport: Időtlen (Kőszeg, Szombathely) 3. hely - Tóth Ádám: Savaria ID (Szombathely) 3. hely - Németh Izabella Flóra & Góri filmkészítő műhely: 1/7 7 országon is túl (Gór) 2. hely - Kovács Lili, Pollák Hajnalpír Zoé, Povázsai Lilla: Echo Beach (Szombathely) 1. hely - Rum-Kastély EGYMI Média szakköre: Ragyogj, ragyogj... Egy kék fiú élete (Rum-Kastély)

1. hely - Horváth Gergő - alkotói díj (Karakó)

2. hely - Németh Izabella Flóra: Iszapos tükör (Gór)

3. hely - Gróf Réka - alkotói díj (Gór)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában