Kint, a természetben

2023.02.05. 16:56

Nagyvadak nyomába eredtek a Jeli Varázskertnél - fotók

A szombati vihar miatt ugyan egy nappal később tartották meg, ám így is sokan vettek részt a Nagyvadak nyomában című natúrparki sétán.

vaol.hu

Forrás: Zentainé Dénes Ildikó

Az Oszkói Hegypásztor Kör és a Vasvár Népfőiskola szervezésében rendeznek rendszeresen natúrparki sétákat: idén a vasárnapi volt az első alkalom. A Jeli Varázskert bejáratánál várták a családokat; sok gyermek eredt a nagyvadak nyomába. Dremmel László túravezető nem csak beszélt arról, milyen információkat nyerhetünk a nyomokból, azokat hogyan találhatjuk meg. - Őz, gímszarvas és dámszarvas nyomát is meg tudtam mutatni a gyerekeknek és szüleiknek. Szóba kerültek a kisebb emlősök és madarak is, azok nyomait is felkutattuk, így például borzra és rókanyomra is akadtunk - mondta el Dremmel László. A túravezető kitért arra is, a lábnyomokat is figyelték, de vaddisznó által meghasogatott agyarfát, egy helyen pedig sáros dagonyázás jeleit ugyancsak meg tudta mutatni. A következő natúrparki sétát március 11-én a Nagymákfa melletti Hollósi erdőben tervezik - tudtuk meg. A program a "KÖZÖS JÖVŐNK VAS VÁRMEGYE" elnevezésű projektből valósult meg

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában