Személyesen hozta el

2023.02.16. 16:40

Nemény András megsértette, sérelemdíját a szombathelyi nyugdíjas bérlők házának ajánlotta fel Dankó István

Cseh-Egyed Bernadett

Dankó István és Sátory Károly sajtótájékoztató

Fotó: © Unger Tamás

A város javára ajánlotta fel és személyesen hozta el Dankó István parlamenti alelnöki titkár azt a százezer forintnyi sérelemdíjat, amelyet azután ítélt meg számára a bíróság, hogy Nemény András polgármester kijelentésével megsértette személyiségi jogait.  

Tavaly december elején számoltunk be róla: helybenhagyta a Szombathelyi Törvényszék ítéletét a Győri Ítélőtábla, így jogerősen is elmarasztalták Nemény Andrást: Szombathely polgármestere 2022 február végi közgyűlési kijelentésével megsértette Dankó István parlamenti alelnöki titkár személyiségi jogát. Ismert: Dankó István a régi városi strand kapcsán tárgyalt - Hende Csaba országgyűlési képviselő oldalán- a város polgármesterével.  

© Unger Tamás
Fotós: © Unger Tamás

-  Azt vallom, a politikának mindig a közösséget kell szolgálnia, és ha helyi politikásról van szó, akkor a helyi közösséget kell szolgálnia - fogalmazott Dankó István a csütörtöki átadón, a nyugdíjas bérlők házában. 

Sátory Károly, az érintett terület önkormányzati képviselő elmondta: korábban rendszeresen támogatta képviselői keretében az intézményt, de mióta a városvezetés megszüntette ezt a lehetőséget, nem tudott hasonló felajánlást tenni.  A ház lakóit képviselő Hegedűs Ferencné boldogan vette át a pénz, amelyet a tervek szerint a szemétledobó rendbetételére fordítanak. Elhangzott azt is: a közgyűlés már elfogadta, hamarosan megújulhat a házhoz vezető járdaszakasz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában