Kijáró

2023.02.27. 07:00

Oktatásról és nevelésről - Szakmai eszmecserét tartottak a szlovén óvodapedagógusok

A felsőszölnöki Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola szakonyfalui óvodai intézményegységében találkoztak az Országos Szlovén Önkormányzat fenntartása alatt működő óvodák pedagógusai, intézményvezetői és oktatási szakemberei.

Tóth Judit

Az óvodások játékos foglalkozáson mutatták be szlovéntudásukat

Forrás: OSZÖ

Az Országos Szlovén Önkormányzat oktatási bizottságának kezdeményezésére tavaly novemberben az Apátistvánfalvi Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvodában találkoztak a szakemberek. A soron következő, mostani összejövetelt a Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola szakonyfalui óvodai intézményegységében tartották, ahol a szakmai kérdések megvitatása mellett kötetlen beszélgetésre is sor került. 

A résztvevők megismerhették a jó gyakorlatokat, a gyerekek óvónőik vezetésével pedig sokrétű, játékos foglalkozáson mutatták be szlovén nyelvi ismereteiket. Az Országos Szlovén Önkormányzat fenntartásában két oktatási intézmény működik. A szervezet 2012. július elseje óta fenntartója az Apátistvánfalvi Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvodának. Az önkormányzathoz tartozik a Magyarország legnyugatibb településén, Felsőszölnökön található Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola is, a felsőszölnöki és szakonyfalui óvodával együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában