Találkozó

2023.02.14. 12:12

Zöldfejlesztésekről tárgyalt Szombathely polgármestere Navracsics Tiborral - nyilatkozattal frissítve!

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel egyezetetett Nemény András polgármester és Bokányi Adrienn tanácsnok - erről közösségi oldalukon számoltak be.

Tömböly Ágnes

Forrás: Facebook/Navracsics Tibor

"Célunk, hogy a jövőben Szombathely térségében is olyan beruházások valósuljanak meg, amelyek korszerűbbé és környezetbarátabbá tehetik világunkat" - tette közzé Navracsics Tibor Facebook-oldalán kedden.  
- Mi kezdeményeztük a találkozót, hogy elmondjuk ötleteinket, elképzeléseinket azért, hogy az Európai Unió helyreállítási alapjából Szombathely is részesülhessen - mondta el érdeklődésünkre Nemény András, aki a nemzeti hidrogénstratégiához illeszkedve szorgalmazott szombathelyi beruházásokat. Emlékeztetett: sajtóhírek szerint Lantos Csaba energiaügyi miniszter és Navracsics Tibor egy előremutató országos energiatervet készít, az európai uniós újjáépítési keret jelentős részét pedig a kormány erre fordítaná.  

- Szombathely már rendelkezik hidrogénstratégiával, amit beillesztettek a nemzeti stratégiába. Abban gondolkozunk, hogyan lehetne helyben előállítani és hasznosítani akár az önkormányzati intézményrendszerben, akár a cégeknél is a hidrogént, mint zöldenergiát. Az környezetbarát és olcsó energiaforrás lehetne, egyben az ilyen helyi kezdeményezésekkel nemzeti szinten az energiafüggőséget is kiválthatnánk - hangsúlyozta Nemény András. 

Megtudtuk, a Szombathely 2030 programban megfogalmazott innovációs és kutatási központ létrehozásáról szintén szó esett a Navracsics Tibor miniszerrel folytatott tárgyaláson, hiszen annak megvalósításához ugyancsak európai uniós forrásokra lesz szüksége az önkormányzatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában