Vasi vizeken

2023.02.04. 18:51

Változtak a halelviteli szabályok

A Magyar Országos Horgász Szövetség felhívja a horgásztársak és a horgászvizsga előtt álló horgászjelölteket, hogy megváltoztak az általános halelviteli szabályok.

Cseh-Egyed Bernadett

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A menyhal, sügér és domolykó mellett 3 kilogrammra korlátozódik az elvihető mennyiség a garda, jászkeszeg, szilvaorrú keszeg és a paduc esetében. További újdonság, hogy a harcsa tilalmi idejében (május 2. - június 15.) tilos lesz a 100 centiméter feletti harcsát is megtartani.

Fontos: a MOHOSZ haszonbérletében lévő vízterületeken a napi darabszámkorlátozással védett halfajokból egy személy érvényes állami horgászjeggyel évente összesen legfeljebb 100 darabot, de legfeljebb 150 kilogrammot, darabszámkorlátozással nem védett őshonos halfajokból pedig összesen legfeljebb 100 kilogrammot foghat ki. A MOHOSZ haszonbérletében lévő vízterületeken a napi darabszámkorlátozással védett halfajokból gyermek horgász, valamint turista horgász évente összesen legfeljebb 20 darabot, de legfeljebb 30 kilogrammot, darabszámkorlátozással nem védett őshonos halfajokból pedig összesen legfeljebb 20 kilogrammot foghat ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában