Aktív időtöltés

2023.03.06. 16:58

Bringás Vándor: az idén először osztálykirándulásra is lehet jelentkezni

A bringás vándortáborok sikerén felbuzdulva idén először háromnapos kerékpáros osztálykirándulásokat is meghirdetett a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ).

Tóth Judit

Illusztráció!

Forrás: Pixabay

A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek ne csak buszozzanak az iskolák által szervezett túrák nagy részében, hanem aktívan töltsék el az időt, méghozzá a természetben. A hiánypótló osztálykirándulás érkező és távozó napján különböző színes programokat szerveznek, a köztes napon pedig egy egynapos, igénytől függően 30-60 kilométeres kerékpártúrán vesznek részt a diákok. A tavaszi turnusokra március 31-ig lehet jelentkezni.

A MAKETUSZ 2018-ban hívta életre a nyári szünetekben megvalósuló a Bringás Vándor programot, amely azóta töretlen népszerűségnek örvend. 2022-ben 13 útvonalon közel ötezer fő vett részt a hétnapos bringás túrákon, amelyek ideje alatt a résztvevők a sportot a szórakozással ötvözve látogatták végig az adott terület nevezetességeit. A növekvő érdeklődés miatt a szervezők idén úgy döntöttek, hogy a tanév közben is egyedülálló lehetőséget biztosítanak a gyermekek és a pedagógusok számára, és bringás osztálykirándulásokat hirdetnek meg az országban hét helyszínen. Az  útvonalak a Zemplént, a Palócföldet, a Vértest, a Festeticsek földjét, az Alpokalja-Fertő-tájat, a Cserehátat és a Velencei-tavak ölelik fel. A táborok tudatosan „zöld” táborok, ahol nagy figyelmet fordítanak arra, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában