Korszerűsítés

2023.03.08. 07:00

Energetikai fejlesztés - Több mint negyedmilliárd forintos beruházás Répcelakon

Több mint negyedmilliárd forintból valósulhat meg Répcelakon a művelődési ház és az általános iskola tornatermének energetikai fejlesztése. A város intézményei a beruházás által – az önkormányzati hivatal kivételével – mind energiatakarékossá válnak.

Polgár Patrícia

Dr. Kondora Bálint, Szabó József és Ágh Péter

Fotó: Ohr Tibor

– Nemrégiben újabb jó híreknek örülhetett városunk – tudtuk meg Szabó József polgármestertől, aki az öröme okát is megosztotta lapunkkal. Elmondta: megérkezett az önkormányzat fenntartása alá tartozó épületek energetikai korszerűsítésére korábban beadott pályázat támogatási értesítése, miszerint Répcelak csaknem 260 millió forintot nyert a művelődési ház és a régi tornaterem energetikai fejlesztésére. 

A beruházásban így megvalósulhat a kultúrház szigetelése, napelemeket telepítenek az épületre, s hőszivattyús fűtésrendszert alakítanak ki benne. Emellett megújul az épület homlokzata is. A tornaterem pedig új szigetelést kap. A polgármester arról is beszélt, hogy idén összesen közel 850 millió forintnyi beruházás valósul meg pályázati pénzből Répcelakon. A polgármester Ágh Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke társaságában tartott projektbejárást múlt pénteken. 

– Az energiaválság kellős közepén örömmel vettük azokat a fejlesztéseket, amelyekkel az önkormányzatok terhei csökkenhetnek – fogalmazta meg Kondora Bálint. Hozzátette: két olyan épületről van szó, amelyek folyamatosan és jelentősen igénybe vannak véve, ezáltal az energiaköltségek az esetükben igen jelentősek – a fejlesztéseknek hála ezeket tudják majd a jövőben mérsékelni.

 – Répcelakon a művelődési házat és a tornatermet érinti az a 257 milliós pályázati támogatás, amelyet energetikai célokra lehet felhasználni. Ne felejtsük el, hogy ezen túl a város már 600 millió forintot kapott a közelmúltban, melyből többek között jut forrás a sportcsarnok mögötti területre is. Mindez annak a bizonyítéka, hogy a helyi és a megyei önkormányzattal és a kormánnyal együttműködve a répcelakiakért dolgozunk – fogalmazott Ágh Péter.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában