Szlovén kijáró

2023.03.12. 17:47

Munkamegbeszélést tartottak Felsőszölnökön: Keresztút, köznevelés

Az Országos Szlovén Önkormányzat munkamegbeszélést tartott a keresztútprojekt lezárásáról, emellett köszöntötte a fenntartásában lévő köznevelési intézmények dolgozóit is.

Tóth Judit

Dr. Sütő Ferenc, Kissné Köles Erika, Ropos Márton

Forrás: OSZÖ

A rábavidéki keresztútprojekt a Miniszterelnökség jóváhagyásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg: tizennégy stáció készült el a hét rábavidéki szlovén településen. A keresztutat egy 25 kilométeres zarándokútként is végig lehet majd járni. A stációk mellett gondolkodópadokat helyeztek ki, amelyek a testnek és a léleknek szánt pihenőhelyek lesznek. A rábavidéki települések önkormányzatai és szlovén nemzetiségi önkormányzatai előkészítő megbeszélést tartottak, amelyen a keresztút megáldása és átadása volt napirenden. 

A találkozón részt vett Kissné Köles Erika, a parlament szlovén nemzetiségi szószólója és Tóth Tibor felsőszölnöki plébános is. Megtudtuk: a keresztút ünnepélyes felavatására március 25-én, szombaton kerül sor. Az Országos Szlovén Önkormányzat a közelmúltban köszöntötte a fenntartásában lévő köznevelési intézmények dolgozóit is, köztük Treiberné Doncsecz Ildikót, a Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola és Óvoda vezetőjét és Holecz Lajosnét, az Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda igazgatóját, akik az Oktatási Hivatal Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetőjétől vehettek át elismerő oklevelet kimagasló szakmai munkájukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában