Felekezettől független

2023.03.03. 19:41

Ökumenikus imanap a tajvani nőkért - Közös imádság a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség imatermében - fotók

Felekezetektől független, közös imádságra hívták a híveket pénteken délután a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Körmendi úti imatermébe, ahol ökomenikus világimanapot tartottak a tajvani nőkért.

Polgár Patrícia

Forrás: Unger Tamás

Szombathelyen az evangélikus egyházközség nőegylete a református gyülekezet asszonyaival tanítóival közösen várta a híveket az evangélikus kápolnába a világimanap alkalmából. Az esemény liturgiáját ezúttal Tajvan asszonyai állították össze. Mottónak Pál apostol sorát választották: „Hallottam hitetekről.” A tajvani nők szavait, imádságait a Reményik-iskola pedagógusai tolmácsolták a jelenlévőknek. Néhányan még levelet is címeztek tajvani asszonytársaiknak.

Steindl-Papp Judit evangélikus lelkész Szakács Zita református lelkipásztort idézve védőhálóhoz hasonlította az ima erejét. - Az imádság megtartó erejéről eszembe jutott a cirkuszban kifeszített háló a trapéz alatt. Ha vét is valamelyikük, akkor sem a mélybe zuhannak, nem veszik el az életük, mert a háló megtartja őket. De ez nem csak egy kötél. Nem két-három kötél, hanem háló. Erős szálakból, sűrűn szőtt háló. A világimanap is ezért jött létre. Egymásért imádkozunk, egy erős hálót alkotva, határokon, nyelveken átívelőn – idézte a szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában