A víz világnapja kapcsán

2023.03.24. 13:55

Tudatos fürdőhely használókat nevelnek

Idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Víz Világnapja kapcsán a Vas Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya A fürdőkultúra fejlesztéséért Vas Vármegyében című, nagysikerű iskolai egészségfejlesztési programját, amelynek pénteken tartották meg az ünnepélyes zárórendezvényét.

Polgár Patrícia

A legjobbak értékes díjakat zsebelhettek be

Fotó: © Unger Tamás

A programban évről évre az 5. osztályos diákok sajátíthatnak el fürdő- és személyes higiénés ismereteket, amelyek birtokában tudatosabban vehetik igénybe a közfürdőket, élményfürdőket. - Mindez hozzájárul az általános egészségkultúra és a környezettudatosság fejlesztéséhez, a fürdővizek vízminőségének javulásához és a vegyszerfelhasználás csökkenéséhez – fogalmazta meg Dr. Wächter Walter vármegyei tisztifőorvos a zárórendezvényen elhangzott beszédében.

A járási népegészségügyi osztályok, valamint a vasi fürdőhelyek munkatársainak segítségével jelen tanévben 33 általános iskola 1109 diákja sajátíthatta el a programhoz fűződő alapismereteket.

A programhoz kapcsolódóan a résztvevő diákok a megszerzett tudáselemeket megörökítő rajzokkal, plakátokkal és irodalmi munkákkal pályázhattak – a legjobbak értékes díjakat zsebelhettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában