Szóval és muzsikával

2023.03.28. 19:41

Visszatért a Bartók Terembe a Savaria Szimfonikus Zenekar: a napokban már ott próbálnak

Visszatért a Bartók Terembe a Savaria Szimfonikus Zenekar: a napokban már ott próbálnak, és ott lesz a péntek esti Ligeti centenáriumi hangverseny és annak csütörtöki előkoncertje is.

Merklin Tímea

A keddi zenekari próbán jártunk

Fotó: © Cseh Gábor

A Savaria bérlet 6. hangversenyére kerül sor március 31- én 19 órakor a Vajda Gergely vezényletével. Ligeti György zeneszerző 100. születésnapja alkalmából két Ligeti-mű is műsoron van: a Concert românesc és a Zongoraverseny, amelynek szólistája Fejérvári Zoltán. Szünet után pedig Brahms: II. D-dúr szimfóniáját adja elő a zenekar a Bartók Teremben, ahova legalább húsz, az Agora – MSH-ban játszott alkalom után térnek vissza. 

– Az energiaköltségek megtakarítási tervének része volt, hogy a sportházban dolgoztunk novembertől fogva, és nagyon örülünk, hogy most március közepén vis - szatérhetünk a Bartók Terembe – mondta Kiss Barna zenekarigazgató. – Köszönjük, hogy a közönség elfogadta azt a helyzetet, és várunk vissza mindenkit a Bartók Terembe, már csütörtökön este – a pénteki hangverseny ingyenes „előkoncertjére”, ahol Vajda Gergely karmester Brahms II. szimfoniájáról beszél szóval és zenekari muzsikával az érdeklődőknek. Gyerekeket és nyugdíjasokat is várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában