Utazási tanácsokat is adnak

2023.04.02. 10:00

Ajánlott oltások külföldi utazás előtt - Tizenkét éve működik Szombathelyen a Nemzetközi Oltóhely

Tizenkét éve működik Szombathelyen a Nemzetközi Oltóhely, ahol a védőoltások mellett szakszerű, személyre szóló és az aktuális utazással kapcsolatos tanácsadás is történik.

Tóth Kata

Fotó: Unger Tamás

– A részletes anamnézisfelvételt követően védőoltási tervet készítünk, a krónikus alapbetegségek kockázati tényezőit figyelembe véve kiválasztjuk a szükséges gyógyszereket, tanácsokkal látjuk el az útipatika összeállításához, valamint, akit érint, a hosszú repülőút egészségügyi kockázatairól is információt nyújtunk – tájékoztatott Wächter Walter, a Népegészségügyi Főosztály vezetője. 

A megyei tiszti főorvos hozzátette: utazásokkal kapcsolatosan jellemzően a sárgaláz, a hepatitis A, a hepatitis B, a hastífusz, a járványos agyhártyagyulladás, a tetanusz és a gyermekbénulás elleni oltások jönnek szóba. Hosszabb külföldi tartózkodás, tanulmányút vagy speciális feladatok ellátása előtt kibővülhet a sor a kanyaró-rózsahimlő-mumpsz, a bárányhimlő, a pneumococcus, influenza elleni oltásokkal. 

– Külföldi utazás előtt legalább egy hónappal ajánlott felkeresni a Nemzetközi Oltóhelyet, hogy a védőoltások beadását követően legyen idő a megfelelő védettség kialakulásához, több oltásból álló immunizáció esetén az oltási sor beadására – figyelmeztetett a tiszti főorvos. A Nemzetközi Oltóhely címe: Szombathely, Sugár u. 9. Telefon: 06-94/506- 315 Előzetes bejelentkezés: 06-30/4771716 Rendelési idő: kedd 10-től 13 óráig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában