Stabil gazdasági helyzet

2023.04.27. 08:00

Az év szentgotthárdi rendőrét is köszöntötték a képviselő-testületi ülésen

Szentgotthárd képviselő-testülete szerdán elfogadta az elmúlt év zárszámadását: Szentgotthárd gazdasági helyzete stabil, a pénzügyi mérleg pozitív.

Tóth Judit

Huszár Gábor polgármester, Benczik Róbert Lajos rendőr főtörzszászlós, Horváth Tibor, a Szentgotthárd Közbiztonságért Közalapítvány elnöke és Szép Renáta külkapcsolati és koordinációs munkatárs

Fotó: Szendi Péter

A képviselő-testületi ülés elején átadták az Év Szentgotthárdi Rendőre címet. Ezúttal Benczik Róbert Lajos rendőr főtörzszászlós vehette át az elismerést, aki 1995 augusztusában, a 93. Jurisics Miklós Páncéltörő Tüzérezred megszűnésekor került a rendőrség állományába. Rátóti lakosként a Szentgotthárdi Rendőrőrs állományában teljesített szolgálatot járőr, majd járőrvezető beosztásban, majd 2004-ben költözött Szentgotthárdra, ahol azóta is él a családjával. Szolgálatirányító parancsnokká 2008-ban nevezték ki, jelenleg is ebben a beosztásban teljesíti szolgálati feladatait.

A rövid ünnepség után Huszár Gábor polgármester számolt be az elmúlt hónap főbb eseményeiről, majd Labritz Béla alpolgármester beszélt a város környezetvédelemhez kapcsolódó tevékenységeiről. Második napirendi pontként tárgyalták, majd egyhangúlag elfogadták a város 2022. évi zárszámadását, miután Csendesné Kóbor Ildikó könyvvizsgáló tájékoztatást adott Szentgotthárd elmúlt évi gazdálkodásáról. 

Független, szabályozott, a számviteli törvénynek és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő pénzügyi rendszer jellemzi a várost, amelynek önkormányzata magas fegyelmet tanúsít, figyelembe veszi az óvatosság elvét, felméri a kockázatokat a nehezedő gazdasági körülmények ellenére is. A pénzügyi mérleg pozitív, ebben az iparűzési adó bevételnek van nagy szerepe, emellett a likviditás is kiválóra minősíthető. 

Kovács Márta Mária, a Pénzügyi, Jogi és Gazdasági Bizottság elnöke kiemelte: a szentgotthárdi önkormányzat a kötelező feladatokat ellátta, az intézmények és a polgármesteri hivatal működését biztosította, emellett több önként vállalt tevékenységet is finanszírozott. A képviselők elfogadták a Szentgotthárdi Eszközkezelő és Településfejlesztési Kft., a Szentgotthárdi Ipari Park Kft. és a Szentgotthárdi Sport és Turisztikai Kft. beszámolóját. A közrend, közbiztonság helyzetéről Varga Ferenc szentgotthárdi őrsparancsnok adott tájékoztatást, kiemelve, hogy két bűncselekmény kategóriában tapasztaltak emelkedést 2022-ben: az ittas vezetők száma a háromszorosára nőtt, emellett csalásos esetből is kétszer annyi volt tavaly, mint 2021-ben.   

A testületi ülésen a TDM beszámolója is napirenden volt. Aktualizálták a város turisztikai koncepcióját és cselekvési tervét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában