Elismerés

2023.04.16. 17:37

Bioméz és éti csiga - Kovács Miklós az év fiatal vállalkozója Vasban

Kovács Miklós, a Sághegy Kft. ügyvezető igazgatója kapta a Vas Vármegye Fiatal Vállakozója - díjat a március 15-e alkalmából rendezett vármegyei ünnepségen. Az elismerő oklevelet a közelmúltban adta át Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN

Kovács Miklós 2011-ben szerzett állattenyésztő mérnöki diplomát a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen, nemcsak érdeklődéssel, de elkötelezettséggel, fejlesztési ötletekkel fordult a jövő felé. Élelmiszer kutatási és fejlesztési javaslatainak, technológiai fejlesztési ötleteinek köszönhető, hogy az általa vezetett Sághegy Kft-n belül fő profillá vált mézkereskedelem mára elérte a nagyon jelentős évi 3-4 ezer tonnát. Az élelmiszeripar eme kincse így jut el a több száz magyar méhésztől Magyarországon kívül Olaszország, Németország, Franciaország piacaira, cukrász üzemeibe, csokoládégyáraiba. A közel húsz főt foglalkoztató vállalkozás irányítását szakszerűen, fejlesztési célokat kijelölve, nyugodtan, humánummal, a szükséges feltételek biztosításával teszi. A kutatási eredményeknek és a klinikai teszteknek köszönhetően gyógyhatású készítményeket és biomézet is készítenek. A vállalkozás a méz mellett dió és egy kuriózum, az éti csiga feldolgozásával, forgalmazásával is foglalkozik. 

- Megtiszteltetés, hogy a megyei díj átadásában közreműködhettem, hiszen Kovács Miklós tettrekészségét sokan dicsérik Kemenesaljan. Sokszor vesz reszt jótékony akciókban, alázattal de sikeresen építi a családi vállalkozást, hozzájárulva a hazai termeléshez es a megye gazdaságához - fogalmazott Ágh Péter.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában