Sajnálatos és megdöbbentő

2023.04.27. 09:59

Fenyegető üzenetet kapott - Kiálltak Horváth Gábor mellett a Fidesz-KDNP frakciójának tagjai

A szombathelyi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának tagjai a városháza előtt álltak ki képviselőtársuk, Horváth Gábor önkormányzati képviselő mellett, akit privát üzenetben "fenyegetett meg" az ugytudjuk.hu főszerkesztője.

Tömböly Ágnes

Illés Károly frakcióvezető, mellette Horváth Gábor önkormányzati képviselő

Fotó: Cseh Gábor

A baloldali városvezetők közgyűlési "kreténezése" után elég hamar eljutottunk a baloldali propagandista fenyegetéséig. Azt gondolom, húzni kell egy vonalat - kezdte Horváth Gábor önkormányzati képviselő azt a sajtótájékoztatót, amit a Fidesz-KDNP frakció tagjai tartottak a városháza előtt csütörtök délelőtt. Megtudtuk: Horváth Gábor a herényi, kámoni csapadékvíz-elvezetési problémákkal kapcsolatosan osztott meg közösségi oldalán egy posztot A politikus szerint a főszerkesztő ahhoz olyan hozzászólást írt, amivel két ember becsületébe is belegázolt, ezért azt törölte.

A kommentelést privát üzenetváltás követte, ekkor írta az ugytudjuk.hu főszerkesztője Horváth Gábornak a következőt: "Te ne szórakozz velem mert pokollá tudom tenni a ciklusból hátralévő idődet, több ugysem jut már a szombathelyi közéletben". (A helyesírási hibákat nem javítottuk.)

- Sajnálatos és megdöbbentő, amit történt, hogy már odáig fajult a helyzet, hogy egy magát újságírónak nevező személy üzenetben megfenyegeti egyik képviselőtársunkat - fogalmazott Illés Károly frakcióvezető, aki "Nemény András propagandistájaként" is említette az üzenet küldőjét. Ehhez fűződően emlékeztetett: egy évig a Szombathelyi Médiaközpontban havi 500 ezer forintért tanácsadóként dolgozott az újságíró. A fenyegető üzenetre utalva pedig hangsúlyozta: - Úgy gondoljuk, ilyet senki sem tehet és elhatárolódunk ettől, kiállunk a képviselőtársunk mellett.
 

Fotó: Cseh Gábor / Forrás: A szombathelyi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának tagjai a városháza előtt álltak ki képviselőtársuk, Horváth Gábor önkormányzati képviselő mellett

 

- Ennek a (fenyegető) üzenetnek a tükrében kell olvasni azt, amit ő posztol, vagy amilyen cikkeket rólunk ír. A szándéka ennek az üzenetnek a tükrében egyértelmű: le akar minket járatni - fogalmazott Horváth Gábor. - Ez az "objektív, független újságírás" - tette még hozzá végszóként dr. Kecskés László önkormányzati képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában