Emlék

2023.04.08. 17:14

Festetics gróf emlékét idézik Püspökmolnáriban - konferenciával, temető- és kriptalátogatással

2022 folyamán megújult tolnai gróf Festetics (II.) György Püspökmolnáriban álló sírja. Ennek nyomán jött az ötlet, hogy egy olyan méltó megemlékezést szervezzenek idén, halálának 140. évfordulóján, ami a széles közvéleményben is ismertebbé teheti a gróf személyét, tevékenységét és Püspökmolnárival való kapcsolatát.

MT

Mindezt Kuglics Gábortól tudtuk meg, aki felhívja a figyelmet arra is, hogy ezért idén egész napos konferenciát rendeznek április 22-én (szombaton) a püspökmolnári faluházban. Reggel 9 órától gyülekezhetnek az érdeklődők, 9.45-kor együtt indulnak a temetőbe, hogy megkoszorúzzák a gróf sírját, majd visszatérnek a faluházba, ahol 10.30-kor megkezdődnek az előadások. Téma lesz az Andrássy-kormány megalakulása és történelmi szerepe, Festetics György és a Király Személye Körüli Minisztérium, a Déli Vasút, a gróf családja és a molnári lakosok is.  

Az esemény résztvevői a faluházzal szomszédos templomban megtekinthetik azt a kriptát is Kuglics Gábor vezetésével, ami Festetics gróf ideiglenes nyughelyéül szolgált. A rendezvényen a részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában