2008-ban indult a hagyomány

2023.04.20. 17:07

Hálóköntösben és símaszkban vonultak a savariás diákok - Őrültek háza lett pár órára Szombathely - fotók, videó

Óvári Gábor

Fotó: Szendi Péter

Idén ismét megtartották a hagyományos bolondballagást a Savaria Technikumban. A végzős diákok színes jelmezekben rendőri felvezetés mellett vonultak végig a belvároson a Hadnagy utcától egészen a Fő térig. A kifejezetten a Savaria Középiskola által ápolt hagyományt 2008-ban indították útjára, a korábbi fáklyás felvonulások emlékére. 

A járvány éveit kivéve minden évben április közepe táján az utcára vonulnak a 12-14. évfolyamos diákok, idén közel kétszázan öltöztek be „farsangi” jelmezbe. Korábban az iskola profiljához illeszkedve autós felvonulást tartottak, de ma már a biztonsági szempontokat figyelembe véve gyalogosan teszik meg a kört a „megbolondult” fiatalok a városban. Idén népszerű volt a hálóköntös, az egyik osztály diákjai mintha csak egy wellness szállodával tévesztették volna össze az utcát.

Egy nagy keresztet cipelő szerzetest és társait szorosan követte egy kommandós csapat, szoknyás amerikai rendőrnőkkel kísérve. Jól megfért egymással a símaszkos betörő, a hekker Anonymus és a római patrícius is, de mintha G.w.M is feltűnt volna egy Gucci szerelésben. Láttunk rendszerváltás előtti egyenruhát viselő határőrtisztet is, és a Pomádéból John Travoltát és Olivia Newton Johnt is. A színes felvonulást Sümegi Tamás igazgató vezette egy egészen szolid terepszínű katonai gyakorlóban. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában