A régi harang megrepedt

2023.04.27. 09:00

Harangszó és a közösség ereje - fejlesztések Kemenesmihályfán

Kemenesmihályfa önkormányzata és az egyházmegye összefogásával a település harangja, a kormány támogatásával az egykori parókiaépület újult meg.

Vas Népe

Forrás: Ohr Tibor

- A harangszó hozzátartozik mindennapi életünkhöz. A régi harang megrepedt és javíthatatlanná vált, ezért döntöttük egy új beszerzése mellett - idézte fel az előzményeket Takács Balázs polgármester. Az önkormányzat másfél, az egyházmegye egymillió forinttal járult hozzá a beruházáshoz, a fennmaradó 500 ezer forintot a hívek adományaiból jött össze. Szólt arról is: a Magyar falu programban mintegy 16 millió forintot nyert a helyi evangélikus gyülekezet az egykori parókiaépület felújítására. A hely egyházi- és világi programoknak, többek között nyári táboroknak, családi rendezvényeknek, is otthont ad, ezért nagy öröm ez az egész falunak. 

Szemerei János püspök megáldotta a harangot. Az ünnepségen ott volt Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki arra emlékeztette a kemenesmihályfaiakat: háború idején régen elvitték a harangokat, hogy azokból fegyver készüljön. Így annak, hogy a mai időkben harangot szentelünk, különös jelentése is van. Hirdesse a béke üzenetét! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában