Küldöttgyűlés

2023.04.23. 12:48

Hatékony szervezetté vált a polgárőrség - évente 15-20 életet is megmentenek

Óvári Gábor

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

A Vas Vármegyei Polgárőr Szövetség az ország többi polgárőrségéhez hasonlóan jól felszerelt és hatékony szervezetté vált az elmúlt évek során – derült ki a szövetség Szombathelyi Rendőr-főkapitányságon megtartott éves rendes küldöttgyűlésén. Számos elismerés és kitüntetés átadása mellett a polgárőrök együttműködési megállapodást kötöttek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasi szervezetével, valamint a Magyar Honvédséggel is. A rendőrség munkáját segítő polgárőrség 31 éves múltra tekint vissza Magyarországon. Bedi Ákos, a vas megyei Polgárőr Szövetség elnöke kérdésünkre elmondta, az első években a szervezet tagjai saját felszereléssel és gépjárművekkel végezték a munkát, ma már a legkorszerűbb technika segíti a megelőzést és a biztonság fenntartását. 

Modern gépjárművek, drónok, éjjellátó készülékek és kerékpárok állnak rendelkezésre a bűnmegelőzési tevékenység elvégzésében. A polgárőrség stratégiai partnere lett a belügyminisztériumnak és a rendőrségnek. Ma Magyarországon 1800 településen több mint kétezer egyesületben összesen 66 ezer polgárőr dolgozik. A szervezet eredményességét jól mutatja, hogy éves szinten tavaly több mint 120 ezer riasztás mellett háromezer tettenérést regisztráltak, de a polgárőrök 1500 eltűnt személy keresésében is részt vettek, és komoly eredménynek számít, hogy évente 15-20 életet is megmentenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában