Komoly hagyomány

2023.04.28. 14:37

Kúszófolyosó és kerékpáros pálya a szombathelyi Reményik-iskolában

A Reményik Sándor Evangélikus Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Ma kerékpárral, holnap autóval címmel szervezett közlekedési, katasztrófavédelmi, elsősegély és környezetvédelmi versenyt, amelynek már nagy hagyománya van az intézményben.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A nyolc csapat különböző állomásokon vetélkedett, a feladatok között volt kresz totó, a kerékpár kötelező és biztonsági felszereléseinek ismerete, közlekedési táblák felismerése, játékos környezetvédelmi feladatok, elsősegély, valamint kúszófolyosón végzett ügyességi-gyorsasági váltóverseny is. Nagy-Szabó Viktória főszervezőtől megtudtuk: a versenyen elsők lettek a bobai iskolások, második helyen a felsőcsatáriak, harmadikon a táplánszentkereszti diákok végeztek. 

Forrás: Szendi Péter

Sátory Károly, a szervező intézmény igazgatója elmondta: nagy öröm, hogy a verseny hosszú ideje része az iskola életének. A Ma kerékpárral, holnap autóval elnevezésű vetélkedőt a Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versennyel együtt elődeiktől örökölték, de örömmel megtartották, hiszen a vármegyében működő intézmények körében nagy népszerűségnek örvend mindkét rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában