Jégeső sem kímélte a vármegyét

2023.04.15. 08:15

Esős gondok Vasban: árvízkészültség a Rábán, emelkedett vízszint a Répcén és a Pinkán - videók, fotók

vaol.hu

Forrás: Wolf Ferenc

19.00

13.30

Észak-Vas vármegyében is hasonló a helyzet. Több a víz a Répcében, a Gyöngyösön, az Ablánc-patakban. Több helyütt megjelent a belvíz.

Ráduly László, a Kőszegi Időjárás Előrejelzés közösségi oldal üzemeltetője tájékozatott: Kőszeg északkeleti felében az elmúlt 24 órában 32,5 mm csapadék hullott, ez lett a pénteki nap csapadékösszege. Csütörtökön 37,5 mm csapadékot mértek, a pénteki 32,5 mm-rel az elmúlt 48 órában összesen 70 mm hullott. Az április hónap átlagos mennyisége 40 mm lenne, ennek közel a duplája esett az elmúlt két napban Kőszegen. 

Emelkedik a Gyöngyös vízszintje Gencsapátinál
Fotós: Unger Tamás

12.00

8.00

Ahogy arról már beszámoltunk, az időjárás szombaton sem tartogat mást Vas vármegyében, mint esőt. Írtunk arról is, hogy a komoly mennyiségű csapadék miatt már péntek estére is megemelkedett a Rába, melyről olvasónk több felvételt is küldött. Nos, a helyzet szombaton reggelre sem mérséklődött, újabb felvételt kaptunk a folyóról Körmendnél. 

Egy másik olvasónk Csákánydoroszlónál fotózta le a Pinkát, a képen pedig látszik, hogy szintén jelentősen emelkedett a szintje. A felvételt készítő olvasónk közel egy méteres emelkedést tippelt. 

Pinka Csákánydoroszlónál
Forrás: Olvasó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában