Tojáskereső

2023.04.08. 13:46

Tojást kerestek, nyuszit simogattak – az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület húsvéti készülődésén jártunk

Tojáskeresésre és nyuszisimogatásra hívta tagjait szombat délelőtt az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület – a helyszínt kénytelenek voltak áttenni a múzeumparkból fedett helyre az eső miatt, de Semmelweis utcai székházukban is helyet találtak minden tervezett programnak.

BTK

Fotó: Unger Tamás

Körbeülték a nagyteremben az asztalt, és nyuszis témájú mondókákkal, dalocskákkal melegedtek be a családok. Vass Szilárd, szintén nagycsaládos, színész és bohócdoktor meglepetéssel készült: együtt zenélt a gyerekekkel, ukulelén játszott nekik. Még egy közös zeneművet is komponáltak a tenyerüket, hangjukat használva.

 

Papírból kivágott tojásokat rejtettek el az egyesületi tagok az épület különböző részeire, dobozok, terítő alá, a kilincs mögé és az ablakpárkányra. Miután a rózsaszín, narancssárga, kék, zöld tojásokat felkutatták a gyerekek, mindenki egyforma édesség-ajándékot kapott. Húsvéti témájú szellemi totóval is készültek és élő nyuszikkal: az egy alomból származó, kezes állatokat minden évben Kissné Filipár Márta és férje hozza Zalaegerszegről – így szereznek örömet a gyerekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában