Tanulmányút

2023.05.15. 13:40

Egyetemi hallgatók jártak a Hegypásztor Körnél

Pogács Mónika

A soproni egyetemisták a vidékfejlesztés sikeres példáit tanulmányozták Oszkóban

Forrás: Hegypásztor Kör

Tanulmányúton jártak az Oszkói Pincesoron a Soproni Egyetem Közgazdaságtudományi Karának másod-, és harmadéves hallgatói. Az egyetemisták a helyi gazdaságfejlesztés és a turisztikai desztinációk fejlesztése tantárgyak keretében Vasváron és Oszkóban tekintettek meg jógyakorlatokat a két településen. A hallgatók az egyetemen elméletben megtanultak gyakorlati megvalósítására láthattak sikeres vidékfejlesztési példákat, projekteket.

–  Az elmúlt húsz év kisléptékű fejlesztéseinek  eredményeit, a megvalósítás folyamatát és a különböző projektek egymásra épülését mutattam be a diákoknak előadásomban – mondta el Kovács István, a Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki  néhány konkrét fejlesztéssel a helyszínen, a pincesor területén is megismertette az egyetemistákat. Az ügyvezető a terepszemle mellett személyes tapasztalatait ugyancsak  megosztotta a hallgatókkal a hálózatépítés fontosságáról és beszélt egy-egy folyamat időbeli igényéről, a tervezés fontosságáról is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában