Tévhitek

2023.05.06. 21:23

Játszóház, mesekönyvvásár és tanácsadás a szombathelyi Bölcsőde Expon - fotók

A bölcsődék népszerűsítése céljából rendezte meg a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény az első Bölcsőde Expot, amelynek a Kámoni Arborétum és Turisztikai Központ adott helyet.

Óvári Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Bölcsődék Napja alkalmából a következő bölcsődei dolgozók vehették át a "Kimagasló szakmai munkáért" kitüntetéseket:

Bőszéné Kovács Krisztina, bölcsődevezető helyettes, Bokréta Bölcsőde

Buza Viktória, kisgyermeknevelő, Napraforgó Bölcsőde

Molnár Bernadett, kisgyermeknevelő, Csodaország Bölcsőde

Magyar Zsoltné, szakács, Napraforgó Bölcsőde

Böndiczné Kutrovics Margit, szakács, Csodaország Bölcsőde

A kisgyermekes családok ideális hétvégi programjának ígérkezett az esemény, amelyen a kicsiknek szóló kreatív sarkok, játszóház, arcfestés mellett a szülőknek szóló tanácsadás is zajlott. Sebestyén Bianka, az Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője elmondta, hogy az expo nem titkolt célja a bölcsődékkel kapcsolatos tévhitek eloszlatása, hiszen sokan gondolják még ma is azt, hogy a bölcsőde nem más, mint egy gyermekmegőrző, ahol tisztába teszik a gyerekeket és enni adnak nekik. Az intézményvezető hangsúlyozta, hogy a bölcsődékben komplex játékos nevelés folyik, amihez fejlesztő tevékenység is kapcsolódik, ráadásul olyan, amit a szülő nem biztos, hogy nyújtani tud. A feladatokat pedig jól képzett szakemberek, pedagógusok látják el. 

A hétvégi rendezvény során a szülők megismerhették a szombathelyi bölcsődékben zajló munkát. A közös éneklést, a mondókák gyakorlását, a mozgásos játékokat, vagy éppen azokat a módszereket, amelyek segítik a kicsik relaxációját és az elcsendesedést. Az érdeklődők választ kaphattak olyan kérdésekre is, mint az alvási vagy étkezési problémák, de a dackorszak leküzdéséhez is kaphattak tanácsokat. Az esemény megnyitóján köszöntőt mondott dr. Horváth Attila alpolgármester is, aki hangsúlyozta, hogy a város kiemelten figyel azokra a kisgyermekekre, akik valamilyen lemaradásban vannak a társaiktól, kevesebbet mozognak, vagy a beszédkészségük nem megfelelő. Szombathely bölcsődéiben és óvodáiban ezek a gyermekek is megkapják azt a segítséget, amire éppen szükségük van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában