Fejlesztés

2023.05.24. 13:44

Megújult az orvosi rendelő Vassurányban

Kulturált környezetben várja pácienseit május közepe óta dr. Varga Eszter háziorvos. Az önkormányzat önerőből és a helyiek támogatásával újította fel az orvosi rendelőt.

Tóth Kata

Forrai Dániel polgármester az orvosi rendelőben

Forrás: Cseh Gábor

2019 novembere óta szünetelt a rendelés, kedden nyitott újra az orvosi rendelő a faluban. Dr. Dóka Imre korábbi háziorvos halála után jó ideig helyettesítő háziorvos látta el a vassurányi betegeket, akik Salköveskútra jártak át vagy a falugondnok szállította át őket orvoshoz a szomszéd faluba. – Bár a kastély erősen renoválásra szorul, a földszinti orvosi rendelőben komfortos környezetet sikerült kialakítani, mondja Forrai Dániel polgármester, és mutatja az újrafestett, felújított helyiségeket. 

Otthonos lett a váró az új berendezési tárgyakkal, cserepes növényekkel, annak előtere, és maga a rendelőhelyiség is. Oda új íróasztalt, forgószékeket, pelenkázót, ledes fénycsöveket vásároltak. Sipos Géza vállalta, hogy elvégzi a festőmunkákat a korábban vizesedő falú rendelő teljes területén. Kanti József képviselő is hozzájárult a felújításhoz az új vizesblokk kialakításával: ő szerelte fel a csapokat, az új mosdókagylót. Takács András a burkolásnál segédkezett, Nagy Róbert, Söpte polgármestere pedig használaton kívüli székeket ajándékozott számukra, tudtuk meg a polgármestertől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában