Zene és irodalom

2023.05.29. 10:30

Pajtarendezvényekre várják az érdeklődőket a Nagy Gáspár Emlékházba - fotók

Zene és irodalom címmel programsorozatra várja az érdeklődőket a Nagy Gáspár Alapítvány Bérbaltavárra, a Nagy Gáspár Emlékház Pajtájába.

Pogács Mónika

A Pajtarendezvények első előadásának, a Nagy Gáspár verseiből összeállított irodalmi műsornak is nagy sikere volt

Forrás: Pogács Mónika

A cél a magyar irodalom és népzene népszerűsítése a részben elfeledett, részben a mai figyelem fősodrából kieső kulturális értékek bemutatásával. A népzenei műsorok, irodalmi összeállítások mellett az általános iskolás korosztály számára gyermek előadással is készülnek a szervezők.

–  Jó szívvel ajánlom kicsiknek és nagyoknak a most szombati előadásokat. 15 órától a János Vitéz hiteles története képekben elbeszélve az ajánlat, amelyben arra a kérdésre is választ kapnak a nézők, hogy Jancsi a medvével is megvív-e –   tájékoztatott  Gergye Rezső, az alapítvány tagja.

Azzal folytatta: 17 órától ugyancsak lesz egy "képmutogatósdi", ahol Toldi legendája, avagy a Képes Krónika elveszettnek hitt lapjai címmel láthatnak előadást az érdeklődők. Bóka Gábor vásári képmutogató, komédiás festett táblaképekkel illusztrálja majd a jól ismert történeteket a gyermekek bevonásával. A két produkció között kézműves foglalkozás, nemezelés és a Petőfi Pegazus Társasjáték bemutatása az ajánlat.

A Nagy Gáspár Alapítvány tagja tovább sorolta: a pajtarendezvények sorában szerepel június 17-én 17 órától egy népzenei koncert a Muzsikás Együttes és Petrás Mária közreműködésével. Augusztus 26-án 15 órától ismét népzenei koncert és irodalmi összeállítás sorakozik a programkínálatban: a Harangláb Népzenei Együttes és Szabó András előadóművész tolmácsolásában moldvai népzene és a határon túli magyar irodalom remekei hangzanak majd a rendezvénypajtában. Az eseménysorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert hálózat program keretében valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában