Kornélia előtt ezzel új életlehetőség nyílik

2023.05.18. 15:32

Sikerült: összegyűlt az összeg! - Megműthetik az egyházasrádóci agysérült kislányt - fotók

Összegyűlt a Nazarov-műtéthez szükséges összeg az egyházasrádóci agysérült kislány, Kornélia számára – osztotta meg az örömhírt a közösségi oldalon az édesanya, Pecsicsné Kiss Veronika, kifejezve a család mérhetetlen háláját és megköszönve mindenki támogatását.

Merklin Tímea

Forrás: Pecsicsné Kiss Veronika

Kornélia előtt ezzel a műtéttel új életlehetőség nyílik. Műtét ára 4700 Euro, és körülbelül 2 millió forintba kerülnek az azt követő „intenzív hetek”.  

A hármas ikrek egyik tagjaként született kislányról és családjáról először 2020-ban írtunk, itt

Akkor az ikrek kétévesek voltak. Két kisfiú jó egészségnek örvendett, a lányka súlyos, sok mindent elpusztító agykárosodást szenvedett, amely érintette mozgásfejlődését, látását, értelmét is. Születése után hetekig életveszélyes állapotban volt, azt jósolták számára, hogy mozdulatlanul fog feküdni, és semmilyen akaratlagos tevékenységre nem lesz képes. De a szülők nem hagyták ennyiben, gyűjtöttek a fejlesztésére, vitték, ahová lehetett, és célul tűzték ki, hogy Kornélia fel tudjon állni, megtanuljon járni, akár segédeszközzel. 

Állapotának javításáért sokan összefogtak. A gyűjtés egyik epizódjáról 2021-ben itt írtunk

A közösségi oldalon figyelemmel követhettük Kornélia fejlődésének állomásait, a nagy szeretettel kísért igyekezetét, ahogy megteszi nem könnyű kis lépéseit - járókerettel.  

Ez év márciusában született riportunkban már az ötödik születésnapjukat ünneplő hármasikereket üdvözölhettük, és örömmel adtunk hírt arról, hogy Kornélia bejárja az egész házat – elsősorban a maga mozgásformáival, kúszva-mászva. De a szülők nem adták fel, hogy a kislány lábon járva is fog sétálni.  

 

Akkor már gyűjtöttek számára – februárban fordult a család a nagy nyilvánossághoz segítségért –, hogy elvihessék dr. Igor Nazarovhoz, aki Barcelonában végez speciális műtétet, úgynevezett „szelektív és zárt miotenofasciotomíát”, ami nagyban javítani fogja Kornélia állapotát, eredményesebbé teszi rehabilitációját. 

- Egyetlen poszttal indult minden, azonban mint a tóba dobott kő, ennek hullámai is messzire értek – írja most az anyuka a közösségi oldalon, megosztva azt is, hogy interjúk, cikkek, riportok és megkeresések követték egymást az elmúlt időszakban, sokan akartak segíteni – mi is –, hogy Kornélia számára összegyűljön a szükséges pénz. 

És íme, sikerült: kevesebb, mint 3 hónap alatt összegyűlt az összeg, így június végén Kornélia Nazarov-műtétje megvalósulhat.  

-Hálásak vagyunk minden segítségért, a sok biztató szóért, megosztásért, adományért, licitért – fogalmaz Pecsicsné Kiss Veronika. – Hisszük és látjuk, hogy a világban megvan a jóság, az emberekben a segítőszándék. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában