Példátlan összefogás

2023.05.31. 20:00

Zsombiért sportolt mindenki a Kihívás Napján - Példátlan összefogással segítik a kisfiút - fotók

Példátlan összefogással segítik az emberek az ötéves Papp Zsombor gyógyulását. A kisfiúnál tavaly karácsonykor diagnosztizáltak egy rendkívül ritka, genetikai eredetű betegséget, az MCTO-t. 

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Zsombi szülei, Edina és Gábor fitnesztermet működtetnek Körmenden, ahogy eddig mindig, az idén is csatlakoztak a Kihívás Napjához, amelyet minden évben május 31-én tartanak. Ezúttal kisfiukért sportolt mindenki, a két legnépszerűbb mozgásformát, a WALKenergie-t és a funkcionális tréninget lehetett kipróbálni, emellett egy kisebb versenyt - úgynevezett Murph Challenge-t - is rendeztek a rutinosabb sportolóknak. 

- A Kihívás Napi programunkat eredetileg házon belül terveztük, de amikor Zsombi történetét - a nyilvánosság segítségével - megismerték az emberek, sorra jöttek a felajánlások vállalkozóktól, magánszemélyektől, volt munkatársaktól, egykori osztálytársaktól. Összefogott a város, sőt a környékből is többen nyújtottak segítő kezet. Ezúton is nagyon köszönjük mindenkinek - mondta az édesanya. A program egy részén Zsombika is ott volt, mosolygott mindenkire. Ez a nap csakis róla szólt az edzőteremben.   

A jótékonysági akció során összegyűjtött adományokat, a felajánlásokat a család Amerikába küldi annak a kutatócsoportnak, amely az eddig szinte ismeretlen MCTO betegség hátterét kutatja.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában